34 оператори органічного ринку отримають гранти на реалізацію проектів у рамках 2 етапу грантової програми «Підтримка органічного сектору в Україні», яку ініційовано об’єднанням «Органічна ініціатива», на суму близько 6 млн грн. (повний перелік нижче)

Другий етап грантової програми спрямований на посилення спроможності органічного сектору, підтримку органічних операторів, виробників та переробників органічних сертифікованих харчових продуктів з акцентом на збут, продажі та маркетинг на внутрішньому ринку.

Тому підтримка надається органічним виробникам, продукція яких вже присутня на полицях магазинів, – для покращення якості продукції, розширення органічної лінійки, налагодження збуту та покращення комунікації зі споживачами, відкриття власних точок збуту, удосконалення дизайну та упаковки продукції. Також надається підтримка органічним тепличним господарствам.

«Ми очікуємо, що в результаті грантової підтримки на поличках наших супермаркетів з’явиться більше органічної сертифікованої продукції, це наша головна мета, а також сподіваємося, що з’явиться кілька нових органічних продуктів.  Ми будемо уважно слідкувати за реалізацією проектів та надавати всебічну підтримку нашим грантоотримувачам, – зауважила Олена Дейнеко, координатор об’єднання «Органічна ініціатива».

Середній термін реалізації всіх проекті 4-5 місяців, але є кілька проектів, реалізація яких передбачає довший період.

Загалом на другому етапі було розглянуто 80 заявок з 16 регіонів України, а збір заявок тривав з 20 серпня до 20 вересня 2022 р.

Перелік операторів, яким погоджено підтримку:
  1. ГО «Академія Альтернативних наук» (у співпраці з ФОП Марченко)
  2. ГО «Молодь та підприємництво» (у співпраці з ФОП Цвільов)
  3. ПП «ОРГАНІЧНА ТЕПЛИЦЯ»
  4. ПрАТ «Етнопродукт»
  5. ПрАТ «Ізюмське»
  6. ПСП ім Т.Г.Шевченка
  7. СОК «РОДИННИЙ ДОБРОБУТ»
  8. ТОВ «АГ ГРУПП»
  9. ТОВ «АТС-ОРГАНІК»
  10. ТОВ «Біо Беррі»
  11. ТОВ «БІОФУДФАРМ»
  12. ТОВ «Бранчо Україна»
  13. ТОВ «ВП Фітоагропродукт»
  14. ТОВ «ГРОНА АГРО»
  15. ТОВ «Двіпа»
  16. ТОВ «Жива ЛТД»
  17. ТОВ «Лікберрі»
  18. ТОВ «Лілак»
  19. ТОВ «Ловинь агро»
  20. ТОВ «МОЛЬФАР ЕКО»
  21. ТОВ «Натур Грін Україна»
  22. ТОВ «Органік Експерт»
  23. ТОВ «Органік Оригінал»
  24. ТОВ «Перший органічний розсадник»
  25. ТОВ «Старий Порицьк»
  26. ТОВ «Стодола»
  27. ТОВ «Фасад Інжиніринг ЛТД» (у співпраці з ФОП Бурнаєв)
  28. ТОВ «Хімекс ЛТД»
  29. ФГ «Авант органік»
  30. ФГ «Агро-люкс»
  31. ФГ «Вауберрі»
  32. ФГ «Домашня курочка»
  33. ФГ «НАТС’ЕН’ГАРДЕН»
  34. ФГ Костіва Романа Пилиповича

Всі деталі підтримки будуть обговорені окремо з кожним грантоотримувачем, про що вони отримують відповідні листи.


Для інформації:

Грантову програму ініційовано об’єднанням «Органічна ініціатива», до складу якого входять ключові учасники органічного сектору України. Органічна ініціатива об’єднала зусилля та ресурси однодумців і розпочала свою діяльність у квітні 2020 року; вона має на меті сприяння розвитку органічного ринку та зростанню торгівлі українською органічною продукцією на внутрішньому і зовнішньому ринках.

Адміністрування грантової програми здійснюють Міжнародна благодійна організація «Інформаційний центр «Зелене досьє» та Львівська міська громадська організація «Екотерра» відповідно до рішення Органічної ініціативи та статутних завдань організацій.

Грошовий фонд грантової програми формується з благодійних пожертв та внесків фізичних та юридичних осіб (резидентів та нерезидентів України), цільових внесків міжнародних проєктів/програм технічної допомоги та інших надходжень.

Наразі грантова програма підтримується:

Більш детальна інформація про Грантової програми «Підтримка органічного сектору в Україні».
Поділитися