Ініціатор програми – об’єднання «Органічна Ініціатива».

Мета грантової програми – підтримка виробників органічних продуктів, збереження та посилення спроможності органічного сектору України у середньо- та довгостроковій перспективі.

З 24 лютого 2022 року (від початку широкомасштабного вторгнення росії на територію України) органічний сектор України, як і вся аграрна та продовольча промисловість, потерпає від російської агресії. Значна частина земель, що зайняті під органічне виробництво, опинилась у місцях ведення бойових дій та під окупацією. Незважаючи на усі складнощі, багато органічних виробників розпочали посівні роботи, надають органічні продукти у ЗСУ, територіальну оборону, надають житло та харчування для біженців з різних куточків України.

На першому етапі грантова підтримка буде надаватись мікро, малим та середнім підприємствам та малим виробникам, площі яких розташовані на території Житомирської, Київської, Чернігівської, Харківської та Сумської областей, що були окуповані протягом перших місяців вторгнення, або території інших областей, які постраждали від активних бойових дій. На першому етапі в рамках грантової програми буде надано підтримку на:
покриття витрат для проведення сертифікації органічного виробництва;
закупівлі органічних продуктів у виробників органічних продуктів (з подальшим поширенням серед внутрішньо переміщених осіб, вразливих верств населення тощо);
доступ до засобів захисту рослин, добрив та інших допоміжних продуктів, дозволених для використання в органічному виробництві, насіння, та інші види підтримки в галузі технологій органічного виробництва.
Запрошуємо виробників надсилати свої запити (форма заявки та бюджету) на підтримку не пізніше 20* травня 2022 року на електронну адресу info@organicinitiative.org.ua.

* Термін подачі заявок продовжено!

Заявники будут повідомлені про рішення щодо підтримки не пізніше 1 червня 2022 року.

Максимальний розмір підтримки в рамках 1 етапу програми складатиме 70 тис. грн.
Наразі Грантова програма вже має фінансову підтримку Швейцарії в рамках програми «Органічна торгівля заради розвитку в Східній Європі (OT4D)», що впроваджується IFOAM – Organics International в партнерстві з HELVETAS Swiss Intercooperation та Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL); в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія), Sunrise Foods International (Канада), Асоціацією місцевих продовольчих ініціатив (Чехія) та компанія «БТУ-Центр» (Україна).

Терміни проведення 2 етапу програми будуть оприлюднені окремо і залежатимуть від доступних коштів.

Більш детальна інформація про грантову програму та форми запитів за посиланням.
З додатковими питаннями можна звернутись до Наталі Чоловської, президентки ЛМГО «Екотерра» за тел. +38 050 430 76 23.

Поділитися