23 вересня 2021 року три інституції ЄС: Європейський Парламент, Європейська Рада та Європейська Комісія започаткували щорічний Органічний день ЄС 23 вересня на виконання Плану дій з розвитку органічного виробництва ЄС, прийнятого Єврокомісією в березні того ж року.

23 вересня 2022 р. Україна долучилася до святкування Органічного дня ЄС, маючи на меті євроінтеграцію, впровадження Європейського зеленого курсу в Україні, підвищення рівня обізнаності про органічні продукти та сприяння ключовій ролі органічного сільського господарства у переході до сталого виробництва та споживання в Україні.

Протягом дня було проведено ряд заходів, зокрема, онлайн-конференцію «Органічний день в Україні», яка зібрала понад 250 учасників з 16 країн. Більш детальна інформація про конференцію на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України, посилання на презентації та відеозапис можна знайти нижче.

Відеозапис конференції за посиланням

Презентації з онлайн-конференція «Органічний день в Україні»:

Відеозапис конференції за посиланням

Онлайн-конференція організована Міністерством аграрної політики та продовольства УкраїниДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» у співпраці з об’єднанням «Органічна ініціатива»* за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-українських програм «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP) та «Органічна торгівля заради розвитку» (OT4D).

Поділитися