З метою просування українських виробників та експортерів органічної продукції «Офіс з розвитку підприємництву та експорту» разом з партнерами створив Каталог українських експортерів органічної продукції 2022.

За останні три роки Україна входить до ТОП-5 експортерів органічної продукції до ЄС, що зробило її потужним гравцем на міжнародному ринку органічної продукції.

Так, у 2018 році Україна посіла 4 місце за обсягами експорту органічної продукції до ЄС, поступаючись Китаю, Еквадору та Домініканській Республіці. Останні дві країни постачають в ЄС майже виключно тропічну продукцію.

За підсумками 2019 року, Україна посіла 1 місце в Європі та 2 місце у світі (зі 123 країн) за обсягами експортованої органічної продукції до ЄС, а за результатами 2020 року посіла 4 місце серед найбільших країн-експортерів органічної продукції до ЄС.

Географія експорту органічної продукції з України продовжує стрімко розширюватися. За відносно короткий термін українським компаніям вдалося налагодити міжнародний ланцюжок поставок до понад 40 країн світу.

Українські органічні виробники вже експортують понад 60 видів продукції: крупи (кукурудза, пшениця, ячмінь), олійні культури, соєві боби, соняшникова олія, фрукти та ягоди, овочі, гриби, горіхи, зелень і кетчуп, соки, борошно, мед та інші.

З метою просування українських виробників та експортерів органічної продукції «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» разом з партнерами створив Каталог українських експортерів органічної продукції 2022.

У Каталозі зацікавлені впартнерстві імпортери з інших країн можуть знайти близько 100 виробників органічної продукції з усіх регіонів України з усіма контактами та інформацією про продукти.


Завантажити Каталог можна за посиланням: Каталог 2022
Поділитися